27-jarige krast in Soest hoofdprijs van 100.000 euro netto

27-jarige krast in Soest hoofdprijs van 100.000 euro netto

Rijswijk, donderdag 14 januari 2016 - De eerste hoofdprijs van de drie hoofdprijzen van het Kraslot `December Kalender' van 5 euro is gekrast door een 27-jarige man uit Soest. Hij ontving van Sinterklaas zijn eerste Kraslot ooit en kraste vervolgens een hoofdprijs van maar liefst 100.000 euro netto. Omdat het winnende Kraslot bij Albert Heijn aan de Smitsweg 20 in Soest is verkocht wordt hier op vrijdag 22 januari 2016 om 11:00 uur een taart aangesneden.

De man vierde dit jaar Sinterklaas met een aantal vrienden en vriendinnen en zoals gebruikelijk waren er lootjes getrokken en werden kleine geschenken uitgedeeld. Hij kreeg van Sinterklaas een December Kalender, zijn eerste Kraslot ooit. "Ik was van plan om netjes vakje voor vakje de kalender te openen, maar toen ik al vrij snel op 7 stersymbolen zat, werd ik toch nieuwsgierig. Pas toen ik het allerlaatste vakje had open gekrast en zag dat dit ook een ster was, wist ik dat ik een ton had gewonnen."

De winnaar heeft in totaal 11 stersymbolen gekrast met de December Kalender [spel 145] en daarmee 1 van de 3 hoofdprijzen gewonnen: "Het wordt nu dan ook echt eens tijd om mijn motorrijbewijs te gaan halen."

Over Krasloten

Krasloten is onderdeel van De Lotto. De Lotto bestaat sinds 1961. Met de merken Lotto, Toto, Lucky Day, Krasloten en Eurojackpot investeert De Lotto in de maatschappij. Jaarlijks doneert De Lotto miljoenen euro's aan instellingen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In de afgelopen jaren is dit bedrag opgelopen tot ruim EUR2 miljard. Krasloten is de enige loterij in Nederland met een vergunning vanuit de overheid voor het organiseren van Krasloterijen in Nederland.