CDA wil verbod op verkoop aan de deur van ouderen

14 januari 2016

Het CDA Den Haag wil dat de gemeemte deurverkoop verbiedt in gebieden waar veel ouderen wonen. De maatregel moet zorgen voor minder babbeltrucs en woningroven. Vanochtend debatteerde de Haagse gemeenteraad in een commissievergadering over de Nota Seniorvriendelijke stad, het Haagse ouderenbeleid tot en met 2018.

Ondanks dat het totaal aantal woningovervallen en oplichting aan de deur daalt, blijft het aantal woningovervallen en oplichting bij senioren gelijk. `'Een groot deel van de slachtoffers van babbeltrucs en woningenroven zijn senioren. Nu ouderen langer zelfstandig blijven wonen zal het aantal slachtoffers alleen maar toenemen'', vreest CDA-fractievoorzitter Danielle Koster. `'Ouderen zijn verbaal niet altijd opgewassen tegen verkopers die slechte contracten willen voorleggen of criminelen die ouderen willen oplichten of hun huis binnen willen komen om het vervolgens leeg te roven. Wij moeten onze ouderen hiertegen beschermen.''

In Rotterdam hebben gebiedscommissies de mogelijkheid om gebieden aan te wijzen waar het verboden is aan de deur te verkopen. Koster: `'Het CDA vraagt aan het college om te kijken of dit in Den Haag ook mogelijk is zodat wij deurverkoop kunnen verbieden in gebieden waar veel ouderen wonen.'' De wethouder belooft aan Koster om te kijken hoe Rotterdam deze maatregel heeft ingevoerd en koppelt dit terug aan de Haagse gemeenteraad.