Natura 2000-ontwerpbeheerplannen Waddenzee en Noordzeekustzone ter inzage

Natura 2000-ontwerpbeheerplannen Waddenzee en Noordzeekustzone ter inzage

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 14 januari 2016- Laatste update: 14 januari 2016 11:34 uur

De ontwerpbeheerplannen Natura 2000 van de Waddenzee en Noordzeekustzone liggen van 14 januari tot en met 25 februari 2016 ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden hun mening geven over de plannen door een zienswijze in te dienen.

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Deze plannen beschrijven welke maatregelen er de komende 6 jaren genomen worden om de natuur in deze gebieden te beschermen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (Rijkswaterstaat) heeft deze twee ontwerpbeheerplannen opgesteld, in overeenstemming met andere bevoegde instanties (Rijk en betrokken provincies). Bij de totstandkoming van de beheerplannen zijn ook gemeenten, terreinbeheerders en diverse maatschappelijke organisaties betrokken. In het Waddengebied liggen in bovengenoemde periode zeven Natura 2000 ontwerpbeheerplannen gezamenlijk ter inzage: Waddenzee, Noordzeekustzone, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Meer informatie

Meer informatie over de ontwerpbeheerplannen en de mogelijkheden om een zienswijze in te dienen staat op de website Natura2000.