Ambtenaren laten zich van hun beste kant zien in december 2015


DEN HAAG, 20160114 -- Ambtenaren hebben in december 2015 nog nooit zoveel aflossingen van hun leningen gedaan als in de afgelopen decembermaand. Dit blijkt uit cijfers van het bedrijf Ambtenarenlening.nl dat als tussenpersoon doorlopend krediet en persoonlijke leningen voor overheidspersoneel aanbiedt. Het economisch herstel blijkt de reden van het hoge aantal aflossingen die sinds het ontstaan van de kredietcrisis in 2008 niet eerder op deze schaal werden gedaan.

Ambtenarenlening.nl constateert met de piek in december 2015 dat het economisch vertrouwen onder ambtenaren toeneemt nu het salaris van (semi-) overheidspersoneel van de nullijn af is. Uit de aflossingscijfers van de financiële dienstverlener blijkt dat (semi-) overheidspersoneel zich in de decembermaanden van 2013 en 2014 ook al van haar beste kant liet zien, maar de piek in de afgelopen decembermaand lag beduidend hoger. De clientèle van Ambtenarenlening.nl kenmerkt zich al jaren als goede terugbetaler. Ambtenaren werken veelal langere tijd voor dezelfde werkgever en genieten gunstige arbeidsvoorwaarden. Ook blijkt overheidspersoneel goed onderzoek te doen, voordat zij een lening afsluit. Om deze redenen constateert de financiële dienstverlener dat (semi-) overheidspersoneel tot vier keer minder betalingsachterstand oploopt dan andere mensen met een lening.

Lage rente
Bij Ambtenarenlening.nl kunnen particulieren die werkzaam zijn in de (semi-) overheidssector een doorlopend krediet of persoonlijke lening met een extreem lage rente afsluiten. Dit kan door de goede betalingsmentaliteit van ambtenaren. Daardoor loopt Ambtenarenlening.nl minder risico en kan er een lagere rente worden aangeboden dan bij de ABN-Amro, Rabobank en ING. Bij een doorlopend krediet wordt er enkel rente geheven over opgenomen geld. Het percentage kan stijgen of dalen gedurende een flexibele looptijd. Bij een persoonlijke lening wordt er een vast bedrag geleend en staat de rente vast. Afsluitkosten, oversluiten en vergelijken: daar berekent Ambtenarenlening.nl geen kosten voor. Het bedrijf werkt op basis van execution-only wat betekent dat de klant alles beslist, waardoor de financieel dienstverlener enkel informeert en orders uitvoert. Dit gebeurt altijd op een eerlijke en persoonlijke manier, waarbij de klant slechts met één medewerker spreekt.

Vooruitzichten
Directeur Anja Becker van Ambtenarenlening.nl ziet 2016 met vertrouwen tegemoet. Zij verwacht dat ambtenaren ook dit jaar weer op een correcte manier hun leningen zullen afbetalen. Becker gaat ervan uit dat de rentestanden voor een doorlopend krediet en persoonlijke lening voorlopig laag zullen blijven. De directeur constateert dat de Europese Bank (ECB) de rente beperkt houdt, omdat de economie nog fragiel is. Ook zijn er geen signalen dat de ECB een verhoging van de rente overweegt. Becker ziet dat het vertrouwen in het afsluiten van leningen bij Ambtenarenlening.nl toeneemt. In 2015 werden er 42 procent meer leningen afgesloten dan in 2014.  "Men is niet meer bereid om te hoge rentes te betalen”, verklaart Becker. “Daarnaast heeft men geen zin in papierwerk en lange procedures en er is de behoefte om zelf ‘aan de knoppen te zitten’.”