Stede Broec in race voor Beste Markt Nederland


16-01-2016 De markt van Stede Broec is een van de 3 genomineerden voor de verkiezing van de Beste Markt van Nederland in 2016.
De markt doet mee in de categorie kleine markten. Daarin gaat het om een markt met maximaal 30 ondernemers. De jury heeft alle deelnemende markten bezocht. In de categorie kleine markten zullen Scheveningen, Haarlem (Botermarkt) en Stede Broec strijden om de eerste plaats.

Waardering marktkooplieden

Wethouder Nootebos is enthousiast over de waardering voor de markt: "De markt in Stede Broec is een van de vaste waarden in ons centrum en een prachtige aanvulling op winkelcentrum Streekhof. Hulde aan de trouwe marktkooplieden die de markt met elkaar tot een succes maken."

Beoordeling

De jury noemt als sterke punten: `De markt van Stede Broec is overzichtelijk en compact en heeft een enthousiaste marktmeester die de kooplieden daarin weet te motiveren'. Bij de beoordeling kijkt de jury naar criteria zoals de veiligheid en diversiteit aan producten. Ook de bestrating en
voorzieningen bij de markt waaronder de aanwezigheid van parkeergelegenheid en een fietsenstalling worden beoordeeld.

Uitslag verkiezingen

De jury zal binnenkort de markt voor een tweede keer bezoeken. Op 15 maart wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het congres van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH).

Winactie

Ter gelegenheid van de nominatie organiseert de gemeente Stede Broec met ingang van 14 januari een actie voor bezoekers van de markt. Bij elke aankoop ontvangen klanten een bonnetje waarmee zij een prijs kunnen winnen. Op het bonnetje kan moet u aangeven op welke plaats de genomineerden
markten zullen eindigen. Zodra de verkiezingsuitslag bekend is, zal wethouder Nootebos uit de goede inzendingen een winnaar trekken.