Didier Reynders en Alexander De Croo veroordelen aanslagen in Ouagad..


Datum: 16 januari 2016

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo veroordelen de aanslagen die gisterenavond en vandaag werden gepleegd in Ouagadougou (Burkina Faso). De ministers betuigen hun medeleven aan de families en
vrienden van de slachtoffers en aan de Burkinese bevolking en overheid.

Burkina Faso is een nieuw partnerland van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en minister De Croo bezocht het land begin deze maand om dit partnerschap te belichten.

De twee ministers spreken hun steun uit voor president Roch Kabore en zijn regering. De democratische verkiezingen in november 2015 en het aantreden van de nieuwe regering hebben voor hoop op vooruitgang gezorgd na een moeilijke overgangsperiode.

Didier Reynders en Alexander De Croo hopen dat deze aanslagen de inspanningen van de nieuwe Burkinese regering om broodnodige investeringen aan te trekken niet teniet zullen doen. Belgie zal Burkina Faso blijven bijstaan in zijn economische ontwikkeling en in zijn strijd tegen het terrorisme.