Transitiepartners nieuwe kennispartner Raadslid.Nu


DEN HAAG/BREUKELEN - Met de handtekeningen van Mark den Boer, voorzitter van Raadslid.Nu, en Marcel van Logchum en Melle Wijnma van Transitiepartners, hebben Raadslid.Nu en Transitiepartners officieel een kennispartnerovereenkomst gesloten. Transitiepartners adviseert gemeenteraden en
gemeenten over hoe zorgorganisaties en de gemeenten de transformatie in het sociaal domein het beste kunnen uitvoeren.

Een van de activiteiten van Transitiepartners is een training voor raadsleden. Deze training is gericht op het grip krijgen op het sociaal domein voor raadsleden: Raadsleden kunnen zo te weten komen wat ze kunnen betekenen in het realiseren van de transformatie in het sociaal domein.
Bovendien kunnen ze zo ook in beeld krijgen wat ze missen aan informatie om als hoogste bestuursorgaan de gemeente richting te geven bij de verandering op het terrein van (jeugd)zorg, ondersteuning en participatie.

Ondersteuning raadsleden
Raadslid.Nu is blij met Transitiepartners als nieuwe kennispartner. Raadslid.Nu stelt zich tot doel raadsleden en gemeenteraden te ondersteunen opdat zij hun rol als raad in de lokale democratie beter en efficienter kunnen uitvoeren. Transitiepartners is een partij die vanuit de inhoud
raadsleden in het ingewikkelde gebied van het sociaal domein kan ondersteunen om de juiste vragen te stellen en zaken beter aan de orde te stellen. Meer informatie over Transitiepartners is op deze site te vinden.



Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 18 januari 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!