Nieuw seizoen De Utrechtse Schatkamer start op RTV Utrecht


Het nieuwe seizoen van De Utrechtse Schatkamer met presentatrice Margreet van Gils start op vrijdag 22 januari op RTV Utrecht. Een team van deskundigen taxeert kunst, antiek en curiosa in onze regio. Of er ook een topstuk is gevonden... dat is vanaf 22 januari iedere vrijdag te zien bij RTV
Utrecht.

In de eerste aflevering wordt een doek getaxeerd van schilder Piet van Wijngaerdt. Hij schilderde 60 jaar geleden in Abcoude zijn buurmeisje in klederdracht. Nu komt ze met het schilderij langs bij de taxatiedag. Ook het verhaal achter een oude penning uit 1736 is te zien. De eigenaresse kreeg
hem van haar oma als appeltje voor de dorst. Maar zou het dat ook zijn... Dat en meer is te zien in de eerste uitzending van De Utrechtse Schatkamer bij RTV Utrecht.

Het televisieprogramma De Utrechtse Schatkamer is vanaf 22 januari iedere vrijdag te zien bij RTV Utrecht. Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

Taxatiedag
De volgende gratis taxatiedag is op zondag 7 februari in restaurant Zuiver, Krommewetering 51 in Leidsche Rijn, Utrecht. Tijdens de taxatiedag gaan de deuren om 09.30 uur open. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er taxaties. U kunt maximaal 3 voorwerpen per persoon laten taxeren.

Meer informatie over de taxatiedag en de uitzendingen staat op rtvutrecht.nl/schatkamer.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.