Informatieavond IJsselkade en omgeving - Gemeente Zutphen


Dinsdag 26 januari is er een informatiebijeenkomst over Rivier in de Stad: diverse projecten rondom de IJsselkade. Het gaat om de herinrichting van de kade, de rivierverruiming, de herinrichting van de Tichelbeeksewaard en de verbreding van het fiets- en voetpad op de oude IJsselbrug.

De bijeenkomst start om 19.00 uur met een korte presentatie van de projecten. Van 19.30 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers bij verschillende kraampjes de plannen bekijken en vragen stellen. Belangstellenden kunnen dus ook pas om 19.30 uur binnenlopen. De bijeenkomst is in het IJsselpaviljoen,
IJsselkade 1 in Zutphen. Naast vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Oege Bosch, zijn ook betrokkenen van het Waterschap Rijn en IJssel en ontwerpbureaus aanwezig.

Rivier in de Stad

Door de verbinding te leggen tussen de binnenstad, de IJssel en De Hoven willen we de stad nog aantrekkelijker maken. Tegelijk betekent de ligging aan de rivier dat maatregelen nodig zijn voor waterveiligheid op lange termijn.

In het programma Rivier in de Stad komen plannen en maatregelen samen:

* de herinrichting van de kade zelf, met meer groen en trappen aan het water,
* de rivierverruiming onder de brug
* de aanpassing van de waterkering om Zutphen veiligheid te bieden tegen overstromingen in de toekomst
* de inrichting van de Tichelbeeksewaard, en
* de verbreding van het fiets- en voetpad op de oude IJsselbrug. Hiermee leggen we letterlijk de verbinding tussen de stadsdelen aan weerszijden van het water.