Cruise


Amsterdam is een geliefd toeristisch centrum dat het hele jaar door veel heeft te bieden. Het is dan ook steeds meer een populaire bestemming voor cruiseschepen. De Passenger Terminal Amsterdam (PTA) waar de cruiseschepen aanmeren is gevestigd in het hart van Amsterdam, met de internationale
luchthaven Amsterdam Schiphol Airport binnen handbereik (15 minuten). De verwerking van bagage en passagiers verloopt bij de Amsterdamse haven vlekkeloos. Het aantal cruises dat jaarlijks voor Amsterdam kiest, groeit dan ook aanzienlijk.

Bestemming Amsterdam

Amsterdam is net als een cruisereis zelf, een unieke belevenis. Het historische stadshart staat in zijn geheel op de wereld erfgoedlijst. Het prachtige centrum van Amsterdam is compact waardoor alles op loopafstand is, van diamantslijperijen tot de wereldberoemde musea. Ook de regio van
Amsterdam biedt veel bezienswaardigheden en mogelijkheden tot prachtige excursies.

Passenger Terminal Amsterdam

De cruiseschepen meren af bij de Passenger Terminal Amsterdam. Van daaruit kunnen passagiers eventueel lopen naar het centrum. De terminal zelf kent een grote ontvangsthal en diverse horeca- en winkelvoorzieningen en er is een toeristisch informatiepunt.

Ook is er een busterminal met een aankomst -en vertrekhal voor touringcars. Voor auto's zijn ruim vierhonderd parkeerplaatsen beschikbaar. Ook zijn er aanlegplaatsen voor rondvaartboten. De terminal heeft bovendien faciliteiten voor evenementen en tentoonstellingen.

Passagiers kunnen per voet, openbaar vervoer of per boot naar het centrum van Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Passenger Terminal Amsterdam

Ligplaatsreserveringen

* Zeecruise: voor ligplaatsreserveringen van zeecruises neemt u rechtstreeks contact op met de Passenger Terminal Amsterdam, via telefoonnummer 020-5512 557 of info@ptamsterdam.com.
* Riviercruise: voor ligplaatsreserveringen van riviercruises neemt u contact op met Havenbedrijf Amsterdam.

Zakelijke ondersteuning

Voor alle informatie rond een cruise call in Amsterdam kunt u terecht bij de stichting Amsterdam Cruise Port. Amsterdam Cruise Port vertegenwoordigt een breed netwerk van organisaties. De serviceverlening varieert van advies tot het aanleveren van foto's voor brochuremateriaal.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Amsterdam Cruise Port

Nautische cruise-informatie

Het is slechts 25 kilometer (14 zeemijlen) van de zeesluis in IJmuiden naar de Passenger Terminal Amsterdam. Schepen worden begeleid door een loods met ervaren, meertalig nautisch personeel.

Voor een vlotte doorvaart verzoekt Havenbedrijf Amsterdam om:

* minimaal zes uur van te voren de ETA (estimated time of arrival) door te geven aan het Haven Operatie Centrum in IJmuiden (telefoon: 0255 - 523 934, 24 uur per dag)
* herhaal dit om drie uur en een uur voor aankomst op het Loodsstation
* voor uitgaande schepen is de meldingstijd vier uur voor vertrek
* afwijkingen van meer dan een half uur moeten minimaal drie uur voor vertrek worden gemeld

Met deze informatie stelt het Haven Operatie Centrum een sluisplanning op.

Meer informatie?

Voor loodsen en tarieven kunt u terecht bij de Koninklijke Vereniging ScheepsAgenturen (KVSA).

Clusters & contact

Voor een optimale marktbenadering werkt de Commerciele Sector van Havenbedrijf Amsterdam met clusters. Voor meer informatie over cruise

Alma Droog
Commerciele Sector,

Sales manager,

Cluster Cruise
Tel: +31 6 201 37 615
E-mail:

alma.droog@portofamsterdam.nl

.