Deelnemers enthousiast over 50PLUS APK cursus

15012016

Een twintigtal leden van 50PLUS is vrijdag 15 januari begonnen aan de vijfdaagse cursus Algemeen Politieke Kennis. In het Utrechtse cursus- en vergadercentrum Domstad werd een dag lang gestudeerd op thema's als de Europese integratie en de vele gevaren voor onze pensioenen.

Diplomaat Peter van Nispen (Europa) en Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (pensioenen) praatten de deelnemers bij over de belangrijkste ontwikkelingen en kregen heel wat vragen te beantwoorden. ,,Pittig, maar buitengewoon interessant'', zo reageerden de meeste deelnemers enthousiast na afloop van de eerst cursusdag.

De cursus beoogt leden voor te bereiden op het werk dat ze mogelijk in de toekomst gaan doen als vertegenwoordiger van de partij. Tijdens de cursus wordt niet alleen veel aandacht besteed aan het verbreden van inhoudelijke kennis, maar ook aan het verbeteren van de eigen presentatie. Zo moesten alle deelnemers twee keer een korte presentatie houden om zichzelf voor te stellen aan de andere deelnemers en om te vertellen wat hun motivatie is voor de cursus. Een nuttige oefening, want bij presentaties gaat de aandacht van toehoorders vaak meer uit naar zaken als de lichaamshouding en stem dan naar de inhoud.

Het is de tweede keer dat 50PLUS de training geeft. Eind vorig jaar hebben 20 andere leden de training al met goed gevolg afgesloten. De belangstelling voor de cursus is groot. Een derde cursus gaat waarschijnlijk dit najaar van start. Belangstellenden kunnen zich via info@50pluspartij.nl aanmelden bij Peter Pont van het partijkantoor.

(c) 17 januari 2016