Aandeelhouders van Nyrstar keuren voorstel voor geplande uitgifte met voorkeurrecht goed

Gereglementeerde informatie

18 januari 2016

Nyrstar NV (de "Vennootschap") heeft vandaag een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering ("BAV") gehouden in Brussel tijdens dewelke het voorstel tot toelating van een aanbod met voorkeurrecht werd goedgekeurd. Het voorstel voor de geplande uitgifte met voorkeurrecht werd goedgekeurd met een meerderheid van 99.79 % van de vertegenwoordigde stemmen.

De geplande uitgifte met voorkeurrecht bestaat uit een kapitaalverhoging in geld met een maximum bedrag van EUR 275 miljoen (uitgiftepremie daarbij inbegrepen), met wettelijke voorkeurrechten voor de bestaande aandeelhouders van de Vennootschap om in te schrijven op de nieuwe aandelen. Daarnaast besliste de BAV om bepaalde bestuurders en bepaalde leden van het senior management van de Vennootschap te machtigen om de uitgifte met voorkeurrecht verder te implementeren.

Bill Scotting, Chief Executive Officer van Nyrstar, zei: "De goedkeuring door de aandeelhouders vandaag van onze geplande uitgifte met voorkeurrecht betekent een verdere belangrijke stap in de uitvoering van ons pakket van maatregelen ter versterking van de balans zoals aangekondigd op 9 november 2015. De geplande kapitaalverhoging van maximaal EUR 275 miljoen (uitgiftepremie daarbij inbegrepen) door de uitgifte van nieuwe gewone aandelen blijft op schema voor lancering volgend op de bekendmaking van onze volledige jaarresultaten voor 2015."

De BAV keurde eveneens, met een meerderheid van 100 % van de vertegenwoordigde stemmen, de voorgestelde vernietiging goed van alle 12.571.225 eigen aandelen gehouden door de Vennootschap.

Een eerste BAV was reeds gehouden op 23 december 2015, maar zij diende opnieuw te worden opgeroepen vermits het vereiste aanwezigheidsquorum voor deliberatie en stemming niet was bereikt. Er was geen vereiste inzake aanwezigheidsquorum voor de BAV van vandaag.

- einde -

Over Nyrstar

Nyrstar is een globale multi-metalen onderneming, met een leiderspositie in de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor andere basis- en edele metalen, welke essentiele grondstoffen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent, China en Australie en stelt ongeveer 5.000 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in Belgie en heeft haar hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar staat op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com

Belangrijke informatie

Deze aankondiging dient enkel als algemene informatie. Deze aankondiging is geen, en maakt geen deel uit van, een aanbod of uitnodiging tot verkoop of uitgifte van, of enige sollicitatie van een aanbod tot aankoop van of inschrijving op de effecten waarnaar hierin wordt verwezen, noch zal er enige verkoop of aankoop zijn van de effecten waarnaar hierin wordt verwezen, in enige jurisdictie waarin zulk aanbod, uitnodiging, sollicitatie, verkoop, uitgifte, aankoop of inschrijving onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie, vrijstelling van registratie of kwalificatie onder de effectenwetgeving van enige zulke jurisdictie. Deze aankondiging is in het bijzonder geen aanbod van effecten voor verkoop in de Verenigde Staten van Amerika. Geen enkele van dergelijke effecten mag worden verkocht in de Verenigde Staten van Amerika behalve indien deze effecten werden geregistreerd bij de United States Securities and Exchange Commission of een vrijstelling van de registratieverplichtingen onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, beschikbaar is. De Vennootschap heeft niet de intentie om enig deel van enig aanbod in de Verenigde Staten van Amerika te registreren of om een openbaar bod van effecten in de Verenigde Staten van Amerika te doen. Enig aanbod van effecten zal worden gedaan door middel van een aanbiedingsdocument dat gedetailleerde informatie zal bevatten over de vennootschap en het management alsook jaarrekeningen.

Deze aankondiging is geen prospectus in de betekenis van Richtlijn 2003/71/EC van het Europees Parlement en van de Raad van de Europese Unie van 4 november 2003, zoals gewijzigd en zoals omgezet in de respectieve Lidstaten van de Europese Economische Ruimte (de "Prospectusrichtlijn"). Deze aankondiging maakt onder geen enkele omstandigheden een openbaar aanbod of een uitnodiging van het publiek in verband met enig aanbod om effecten in enige jurisdictie te kopen of erop in te schrijven uit, en zal ook onder geen enkele omstandigheden een dergelijk openbaar aanbod of een dergelijke uitnodiging uitmaken.