Arjen Joosse en Julius Terpstra winnaars Prof Steenkamp Debattoernooi 2016!

18/01/2016Arjen Joosse en Julius Terpstra winnaars Prof Steenkamp Debattoernooi 2016!

Categorie: Steenkampinstituut

Julius Terpstra en Arjen Joosse van team Leidsche Tinnef versloegen in een spannend finaledebat over de stelling De burgemeester moet in Nederland rechtstreeks door de bevolking gekozen worden de titelverdedigers Ad de Regt en Gerrit Jan Valk van team Terug van Weggeweest (TvW). Vol trots namen Julius Terpstra (voorzitter CDjA) en Arjen Joosse de door hen felbegeerde wisselbokaal in ontvangst. De prijs voor beste individuele debater ging naar Barto Piersma, raadslid voor het CDA in Leusden. Ad de Regt en Gerrit Jan Valk van Team Terug van Weggeweest wonnen voor de vierde keer op rij de CDA-gedachtegoedprijs. Winnaars, gefeliciteerd met deze mooie prestaties!

Hoewel Ad de Regt en Gerrit Jan Valk van team Terug van Weggeweest in de vier debatrondes voorafgaand aan de finale met 146 punten van de technische jury weliswaar 30 punten hoger hadden gescoord dan de winnaars, sleepten Gerrit Jan en Ad van TvW dit jaar voor de vierde keer op rij de CDA-gedachtegoedprijs in de wacht. Bijna waren zij dit jaar, evenals in 2013 en 2014, niet alleen winnaars in de finale geworden, maar ook winnaars van de CDA-gedachtegoedprijs geworden.

Barto Piersma, gemeenteraadslid voor het CDA in Leusden, won de prijs voor Barto was zo blij dat hij een een gat in de lucht sprong toen hij hoorde dat hij de prijs voor Beste individuele debater had gewonnen.

De 28 teams debatteerden in de vier debatrondes over de volgende stellingen:

1. Er moet een belasting op suikerhoudende dranken komen.

2. Al het hoger onderwijs in Nederland moet Engelstalig worden.

3. We moeten opvoedlessen op middelbare scholen verplicht stellen.

4. We moeten de noodopvang van (nieuwe) asielzoekers naar rato van het aantal inwoners verdelen over alle gemeenten.

5. Stelling finaledebat: De burgemeester moet in Nederland rechtstreeks door de bevolking gekozen worden.

Lees hier meer over het Professor Steenkamp Debattoernooi.

* CDA 2016 Debattoernooi Uitslagen.xlsx.gsheet