Rijkswaterstaat publiceert eerste ijskaart van deze winter

Rijkswaterstaat publiceert eerste ijskaart van deze winter

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 januari 2016- Laatste update: 18 januari 2016 17:43 uur

Bij langdurige strenge vorst houdt Rijkswaterstaat ijsvorming op de hoofdvaarwegen nauwlettend in de gaten. In een vorstperiode stellen we de scheepvaart dagelijks op de hoogte van de bevaarbaarheid van de Nederlandse vaarwegen. Vandaag publiceerden we voor het eerst deze winter een ijskaart.

Bevaarbaarheid vaarroutes

Op de website Vaarweginformatie zijn dagelijks de actuele ijskaarten voor de binnenwateren te vinden. Op de ijskaart van Nederland is de bevaarbaarheid van vaarroutes aangegeven. De kaart wordt dagelijks ververst zolang er ijs op de binnenwateren ligt en de binnenvaart er mogelijk hinder van ondervindt. In de winterperiode zijn de ijsberichten voor het binnenland ook vinden op NOS teletekstpagina 725.

Maatregelen bij langdurige strenge vorst

IJsvorming op de vaarweg kan ernstige vertraging veroorzaken voor de scheepvaart. Bij langdurige strenge vorst neemt Rijkswaterstaat extra maatregelen om ervoor te zorgen dat de scheepvaart zoveel mogelijk ongehinderd kan doorvaren. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Winter op de vaarweg.