Start inspraak voorlopig Ontwerp (terrassen)inrichtingsplan Grote Ma..


* 19 januari 2016

De gemeente werkt aan een nieuw inrichtingsplan Grote Markt, om het toenemend gebruik van het levendige stadsplein (terrassen, kramen, evenementen etc.) te faciliteren met behoud van een goede bereikbaarheid, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit.

De inspraak is gestart voor het nieuwe (terrassen)inrichtingsplan Grote Markt.

Voorlopig Ontwerp Grote Markt ter inzage

Het inrichtingsplan regelt de locatie en het ruimtegebruik van de hele Grote Markt waardoor voor iedereen duidelijk is waar, wanneer welke delen van de Grote Markt in gebruik zijn voor standplaatsen en terrassen.

Bekijk het voorlopig Ontwerp (jpg)

Inspraakreacties kunnen gemaild worden naar de gemeente Haarlem, hoofdafdeling Stadszaken, t.a.v. dhr. R. van Splunter via Inrichtingsplannen@Haarlem.nl. Vermeld bij uw reactie duidelijk uw naam en adres en op welk terrasinrichtingsplan u wilt inspreken. U krijgt van ons een
ontvangstbevestiging.

Participatie

In december heeft de gemeente de voorlopige plannen toegelicht aan de ondernemers rondom de Grote Markt. Tot 15 januari konden zij een participatiereactie geven.

Vervolgtraject

Alle inspraakreacties worden verwerkt in een inspraaknotitie. De reacties worden gewogen en waar mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp. Zodra dit ontwerp en de inspraaknotitie zijn vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders, ontvangt iedere inspreker hierover bericht.

Binnenkort stelt het college ook de terrasvoorschriften vast die ook van kracht zijn op de Grote Markt.