Opnieuw een record aan overstappers energie in 2015


Veranderen van energieleverancier: een fluitje van een cent!

AMSTERDAM, 20160119 -- Volgens onderzoek (www.energie-nederland.nl/overstappers-2015/) stapten er in 2015 nog nooit zoveel Nederlanders over naar een nieuwe energieleverancier. Het is niet alleen makkelijk om over te stappen, het productaanbod en het verschil in prijzen tussen de leveranciers is ook heel groot. 2,3 miljoen Nederlanders veranderden van energieleverancier.

Statistieken tonen aan dat er in 2015 maar liefst 2,3 miljoen Nederlanders overstapten van energieleverancier, dit is een stijging van 15% tegenover 2014. De meeste mensen veranderen in januari en december van leverancier.

Switchpercentages 2006-2015 Bron - www.energie-nederland.nl/overstappers-2015/

Eenvoudig vergelijken en snel overstappen
De energieleveranciers bieden voor elk wat wils iets aan. Het kiezen van een juist product wordt dankzij de verschillende prijsvergelijkingswebsites gelukkig zeer makkelijk gemaakt. Je geeft je adres, huidige leverancier en energieverbruik in en de websites geven een goede vergelijking van de leveranciers.

Prijsvergelijkingswebsite:
  • www.energieleveranciers.nl
  • www.energievergelijken.nl
  • www.gaslicht.com

Wanneer je wil overstappen van energieleverancier hoef je niet zoveel zelf te doen. Je kiest een nieuwe leverancier, je geeft al je gegevens door en zij doen het nodige werk voor je! Je nieuwe leverancier zal er voor zorgen dat je oude contract wordt overgedragen.

Je energiecontract zelf opzeggen
Niet in alle situaties zal je nieuwe leverancier de overstap voor je regelen. In de volgende gevallen moet je zelf je energiecontract opzeggen:
  • Ga je samenwonen? Wanneer je intrekt bij iemand die al een contract heeft, moet jij het jouwe opzeggen.
  • Verhuis je naar het buitenland of naar een woning zonder aparte meter? Ook in deze gevallen dien je zelf op te zeggen bij je energieleverancier. 
  • In geval van overlijden moet je het energiecontract ook opzeggen.

Hoe je contract opzeggen?
Bij het opzeggen van je energiecontract kijk je best de voorwaarden even na.
  • Heb je een contract voor onbepaalde tijd, dan hoef je enkel rekening te houden met een opzegtermijn. In de meeste gevallen is deze opzegtermijn 30 dagen. Je contract stopt dus een maand nadat de energieleverancier je opzegging heeft ontvangen.
  • Heb je een contract voor bepaalde tijd en wil je voor het einde van je contract opzeggen, dan kan de leverancier hiervoor een boete aanrekenen. De boete is afhankelijk van hoelang je contract nog zou lopen. Naast de boete moet je ook rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen.

Wanneer je je contractvoorwaarden hebt nagekeken, schrijf je best een aangetekende brief naar je energieleverancier, zo heb je een bewijs en ben je 100% zeker. Vermeld in je brief je persoons- en adresgegevens, je klantnummer en de gewenste einddatum. Vergeet je brief zeker niet te ondertekenen! 

sepastop.eu biedt gratis opzegbrieven voor de populairste energieleveranciers (Nuon, Oxxio, E-on, Greenchoice…) aan. Hier kan je je gegevens invullen en kiezen of je de brief print en zelf opstuurt of je je opzegbrief online laat versturen.

Artikel door sepastop.eu