Zandwegen extra kwetsbaar


foto van zandweg

Onze gemeente heeft zo'n 140 kilometer zandweg. Weersomstandigheden, zoals langdurige regenval of vorst, hebben al snel invloed op de kwaliteit en begaanbaarheid. Veel verkeer en hoge snelheden maken de zandwegen dan extra kwetsbaar. Wat is hieraan te doen?

Dezelfde weersomstandigheden zorgen ervoor dat Circulus-Berkel maar vier maanden per jaar groot onderhoud kan uitvoeren aan de zandwegen. Dit zijn de periodes zonder wateroverlast, opdooi of droogte. In de overige maanden houdt Circulus-Berkel de begaanbaarheid scherp in de gaten, maar kunnen
zij alleen noodreparaties uitvoeren die (verkeers)onveilige situaties moeten voorkomen. Zij vragen daarvoor uw begrip en medewerking.

Wat kunt u doen?

Aan Hollandse weersomstandigheden kunnen we weinig veranderen. Maar door de zandwegen minder vaak te gebruiken en de snelheid aan te passen, voorkomen we kuilen en sporen.

Enkele tips

* Bent u geen aanwonende, probeer de zandweg dan zoveel mogelijk te mijden en kies een andere route.
* Blijft alert op de kwaliteit van de zandweg en pas uw snelheid aan.
* Probeer bestaande sporen te vermijden en benut de volle breedte van de zandweg, zodat u de oude, diepere sporen en kuilen dichtrijdt.

Meldpunt

Is een zandweg in uw omgeving volledig onbegaanbaar en onveilig geworden, geef dan een noodmelding door aan Circulus-Berkel. Dit kan via www.circulus-berkel.nl/lochem. U kunt ook bellen met (0900) 95 52.