Drukke ochtend voor Flexteam Den Haag Centrum


Drukke ochtend voor Flexteam Den Haag Centrum

Laatste update:
20-01-2016 | 11:36

Den Haag - Dinsdagmorgen 19 januari stond voor het Flexteam Den Haag Zuid in het teken van aanhoudingen. In totaal werden vijf verdachten aangehouden in verschillende onderzoeken.

In de wijk Berestein werd een 23-jarige Hagenaar van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een drietal woninginbraken in 2015. Gaande het onderzoek naar de individuele inbraken werd duidelijk dat de vermoedelijke verdachten uit Den Haag zouden komen en nam het Flexteam het
onderzoek over. In verband met deze zaak werd eind december al een 24-jarige Hagenaar aangehouden in een penitentiaire inrichting. Een derde verdachte werd dinsdagmorgen niet aangetroffen en staat gesignaleerd.

Beelden

In de Schilderswijk werd een 15-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de fiets van een politiebiker. Deze wilde op 18 november iemand controleren op de Delftselaan, waarna deze verdachte de Uitenhagestraat in vluchtte. Hij werd achtervolgd door de biker, die op
zijn beurt een grote groep jongeren achter zich aan kreeg. Op de Uitenhagestraat werd de politiebiker ernstig belemmerd in zijn werk, uitgescholden en zijn fiets werd vernield. Een filmpje van het voorval -kennelijk gemaakt door een van de jongeren- werd destijds veelvuldig gedeeld in de
(social) media.

Tijdens de aanhouding van deze verdachte probeerden zijn broers (17 en 18 jaar) de aanhouding te belemmeren. Zij werden daarom eveneens aangehouden en pleegden verzet tijdens de aanhouding.



Veroordeeld

Een 23-jarige Hagenaar sloot de rij en werd aangehouden op de Vreeswijkstraat. Hij werd tot 40 dagen gevangenisstraf veroordeeld voor een vechtpartij op de Doubletstraat in 2012 en stond daarvoor gesignaleerd. Reden voor het team om ook hem thuis op te halen zodat hij zijn straf kan uitzitten.

Flexteam

Het Flexteam Den Haag Centrum wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in het centrum van Den Haag en de (districts-)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.