Donderdagochtendspits: Iets langere files door mist en gladheid


21 januari 2016, 08:03

Ondanks de mist en de gladheid in een groot deel van het land valt het wat betreft de drukte mee tijdens de ochtendspits. Tegen 08.00 uur stond er zo'n 240 kilometer file op de weg. Niet veel drukker dan gebruikelijk op donderdagochtend. In de meeste gevallen gaat het om de dagelijkse files.

Een aantal daarvan zijn wat langer omdat vanwege de mist diverse spitsstroken niet open zijn gegaan. De langste files vinden we op de A2 Den Bosch - Utrecht, tussen Geldermalsen en het knooppunt Everdingen stond zo'n 12 kilometer file. Op de A12 van Utrecht naar Den Haag staat bij Gouda vanaf
Woerden 13 kilometer file door ondermeer een kapotte vrachtwagen. Bij Zoetermeer staat nog eens 5 kilometer omdat daar de spitstrook niet beschikbaar is.

Op de A4 van Rotterdam naar Amsterdam gebeurde net voor 08.00 uur een ongeluk met vier auto's bij Zoeterwoude-Dorp. Er moesten twee rijstroken worden afgesloten, de file liep al snel op tot zo'n 12 kilometer.

Verder moest ook de N310 Arnhem - Elburg

in beide richtingen tussen de N224 naar Arnhem/Ede en de N304 naar Hoenderloo worden afgesloten nadat er meerder ongelukken waren gebeurd in verband met de gladheid.

Foto: (c) VID