Stop hennepteelt! Helpt u mee?


Stop hennepteelt! Helpt u mee?

21 januari 2016
Hennepteelt komt in alle steden en dorpen voor. Het levert niet alleen illegale inkomsten op, het zorgt ook voor verloedering en gevaren voor de omgeving.

De kans dat een hennepkwekerij wordt ontdekt is groot door samenwerking tussen politie, gemeenten, UWV, woningcorporaties, netbeheerders en waterbedrijven. U kunt ook meehelpen. We willen samen met u zorgen voor een veilig woon- en leefklimaat.

Helpt u mee?

Denkt u dat er in uw omgeving een hennepkwekerij zit? Ruikt u een wietlucht of is er stankoverlast? Heeft u overlast van dealeractiviteiten door drugs? Dan kunt u dat melden op deze website. Vermoedt u strafbare feiten? Dan kunt u ook bellen met de politie Noord Nederland, basisteam Zuidoost
Drenthe via telefoonnummer 0900 8844 of mailen. U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 7000.

Wat zijn risico's voor u?

Als er een hennepkwekerij bij u in de buurt is, zijn er risico's op brand, ontploffing, waterschade, stank en beschadiging. Ook zijn hennepkwekerijen vaak onderdeel van criminele activiteiten. De gemeente wil graag dat woonwijken veilig en goed leefbaar zijn. Heeft u een vermoeden van
drugsactiviteiten, laat het ons dan weten.