Wijkagent speurt buit van inbraak op


Wijkagent speurt buit van inbraak op

Laatste update:
21-01-2016 | 13:18

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Oisterwijk - De wijkagent speurde de buit van een recente inbraak op. Dat gebeurde mede dankzij de hulp van een oplettende getuige, die een kenteken noteerde.

Tussen maandag 18 januari 2016 te 16.15 uur en dinsdag 19 januari 2016 te 09.45 uur werd ingebroken in de Kerkhovense molen, aan de Langvennen-Oost. De voordeur werd geforceerd en daarna werden uit de berging van de molen een heggenschaar en een bosmaaier gestolen.

Getuige

De volgende dag werd wijkagent Cees Pasmans door een oplettende getuige benaderd. De getuige had gezien dat er onder verdachte omstandigheden spullen in een auto werden geladen. Dat gebeurde op een andere locatie in Oisterwijk en het leek te gaan om de buit van de inbraak in de molen. Aan de
hand van het opgenomen kenteken werd verder gerechercheerd.

Buit terecht

Het onderzoek leidde naar een woning in de wijk Groenewoud in Tilburg. De politie doorzocht het bewuste huis en vond daar de gestolen heggenschaar en bosmaaier terug. Onderzocht wordt of de 48-jarige bewoner ter goeder of ter kwader de gestolen buit in zijn bezit had. De identiteit van degene
die de spullen had achtergelaten in Tilburgse woning is bij de politie bekend bij de politie. Hij is vaker met politie en justitie in aanraking geweest. De man wordt op korte termijn verhoord over zijn rol in de gebeurtenissen.