Theo Hooghiemstra principal consultant bij PBLQ


Na ruim 3 jaar voor de RVZ/RVS te hebben gewerkt als directeur, komt Theo Hooghiemstra weer terug bij PBLQ in een vrije, ondernemende en inhoudelijke rol als principal consultant.

Advies

Hij gaat een adviespraktijk ontwikkelen in lijn met zijn ervarings- en expertisegebied(en): privacy-, ICT- en gezondheidsrecht, identiteitsmanagement en strategisch bestuurlijke advisering. Hij wil zich onder andere inzetten voor vraagstukken rondom technologische ontwikkelingen,
gezondheidszorg en de bescherming van persoonsgegevens. "Ontwikkelingen rondom technologie, zorg en privacy kunnen niet alleen overgelaten worden aan marktpartijen. De publiek verantwoordelijken zullen proactief moeten acteren", aldus Hooghiemstra.

Terug

Theo Hooghiemstra heeft eerder bij PBLQ gewerkt als MT-Lid, voordat hij benoemd werd tot directeur van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Hij heeft succesvol de samenvoeging geleid van de RVZ en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling tot de op 1 januari 2015 in werking getreden
RVS. Eerder heeft hij gewerkt bij de vakgroep wijsbegeerte van de Universiteit Twente, het College Bescherming Persoonsgegevens en het Nationaal ICT Instituut in de Zorg. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en Rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam.

Hooghiemstra is auteur van het gezaghebbende Handboek over de Wet Bescherming Persoonsgegevens.