Timothy Beck ontvangt Oeuvreprijs tijdens SNS Sportgala


21 januari 2016

Timothy Beck ontvangt Oeuvreprijs tijdens SNS Sportgala

De winnaars van het SNS Sportgala 2015 bijeen op het podium. (foto: Fred Rotgans)

De winnaars van het SNS Sportgala 2015 bijeen op het podium. (foto: Fred Rotgans)

Voormalig atleet Timothy Beck heeft tijdens het SNS Sportgala de Clarence Seedorf Achievement Award ontvangen voor zijn tijd als sporter. De voormalige sprinter en bobsleeer maakte het afgelopen jaar bekend dat hij is gestopt als actief sporter.

Beck won in 2003 brons tijdens het wereldkampioenschap atletiek op de vier keer honderd meter en was in 2010 vlaggendrager voor het Nederlands team op de Olympische Spelen in Vancouver. Hij deed mee aan die Winterspelen en ook aan de Zomerspelen in Athene in 2004. Hij deed ook mee aan de
Spelen in Salt Lake City in 2002. Tegenwoordig is de Almeerder docent op Scholengemeenschap Echnaton. Beck ontving de award uit handen van wethouder Rene Peeters.

Tijdens het SNS-sportgala werden ook de traditionele prijzen voor sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en gehandicapte sporter van het jaar uitgereikt. Sportman werd PSV-voetballer Joshua Brenet. Hij kreeg de prijs voor handboogschutter Peter Elzinga en triatleet Tjardo Visser.
De titel Sportvrouw van het Jaar 2015 ging dit jaar naar kunstschaatsster Niki Wories. De Almeerse is momenteel op trainingskamp in Canada en ontving de prijs dus niet direct. Zij won voor de andere genomineerden handboogschutster Inge van Caspel en triatleet Ilona Eversdijk.
Tot sporttalent werd de 14-jarige badmintonster Amy Tan uitgeroepen. Zij ontving de titel voor windsurfer Sil Hoekstra en hockeyer Jonas de Geus.
Tot sportploeg werd het damesteam van de Almeerse hockeyclub uitgeroepen. Zij wonnen voor de hockeyheren en het herenteam van Havas.

De OnbeperkSport aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar het Almeerse Team NL Skeeleren van ASV. Zij ontvingen de prijs voor het G-hockeyteam van de Almeerse hockeyvereniging en Jan Hassing, handbaltrainer van het g-team van Havas.

Kijk zaterdag 23 januari in de papieren editie van Almere dichtbij voor een uitgebreid fotoverslag.

Volgend jaar wordt het SNS Sportgala gehouden op woensdag 18 januari.
(tekst: Jeroen Oosterheert / Almere Dichtbij)