Bedrijven moeten aanpassingen doen voor mensen met een handicap


Geplaatst op 21 januari 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

rolstoelBedrijven zijn verplicht voorzieningen van eenvoudige aard door te voeren om hun panden voor mensen met een handicap toegankelijk te maken.

De Tweede Kamer stemde vandaag namelijk in met de uitvoering van het VN-verdrag voor personen met een handicap dat in 2006 in New York werd aangenomen. Nederland ratificeert hiermee als een van de laatste landen het verdrag.

De verplichting geldt voor openbare bedrijven en organisaties, zoals horecagelegenheden en winkels. Het gaat om voorzieningen van eenvoudige aard, zoals het toelaten van assistentiehonden. Om welke voorzieningen het exact gaat, wordt in de wet opgenomen.

De Tweede Kamer wil met deze wet ervoor te zorgen dat algemene toegankelijkheid normaal wordt in plaats van een uitzondering.

Lees meer:
Kamer stemt in met verplichte toegankelijkheid gehandicapten



Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone