Verloop informatiebijeenkomst Overvecht


21-01-2016

Ongeveer 150 bewoners van Overvecht en andere betrokkenen namen vanavond deel aan een informatieavond over de noodopvang voor asielzoekers aan de Einsteindreef. Aan tafels voerden bewoners gesprekken met elkaar en met onder meer de gemeente, het COA en de politie.

Wethouder Kees Diepeveen: `Er zijn veel vragen gesteld en zorgen geuit over de noodopvang, maar eigenlijk nog veel meer over de wijk Overvecht als geheel. Ook positieve geluiden. Het gesprek over Overvecht gaat door; laat dit een aanleiding zijn om met nog meer inzet te werken aan deze wijk.'

Deze avond was de laatste in een serie van vier informatieavonden in Overvecht en West over de opvanglocaties in deze wijken. In totaal hebben een kleine 800 mensen deze bijeenkomsten bijgewoond.

Op verschillende manieren blijft de gemeente in gesprek met bewoners en ondernemers, zowel in Overvecht als in West. Een aantal bewoners heeft zich tijdens de informatieavonden opgegeven om mee te denken over de uitvoering van de plannen. Er komen klankbordgroepen in West en in Overvecht, die
bestaan uit bewoners, het COA, de politie en de gemeente. Deze komen binnenkort bijeen om te werken aan een beheerplan met afspraken over veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Dit is onderdeel van de voorbereidingen van de gemeente en het COA bij derschillende opvanglocaties in Utrecht.

Volgende week, donderdag 28 januari, bespreekt de gemeenteraad de opvang van asielzoekers in de raadscommissie `mens en samenleving'.

Meer informatie staat op www.utrecht.nl/asielzoekers