Koning bij conferentie ter gelegenheid van 60 jaar NOS Journaal

Nieuwsbericht | 14-12-2015 | 10:01

Zijne Majesteit de Koning is 21 januari in Utrecht aanwezig bij het slotgedeelte van de NOS conferentie 'Journalistiek on Demand'. Deze conferentie wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het NOS Journaal.

In toenemende mate bepaalt het publiek zelf wanneer, hoe en wat het aan nieuwsberichtgeving wil consumeren. Met 'Journalistiek on Demand' wil de NOS met vakgenoten in gesprek gaan over de toekomstige rol van journalistiek in de samenleving en de invloed van technologische ontwikkelingen.

Koning Willem-Alexander woont de slotdiscussie bij met Bert Habets, CEO van RTL Nederland, Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws, en Piet Bakker, hoogleraar Massamedia en Digitalisering aan de Hogeschool Utrecht. Ter afsluiting trekken presentator Rob Trip en hoofdredacteur Marcel Gelauff in een kort vraaggesprek naar aanleiding van de conferentie hun conclusies over de toekomst van de journalistiek.

De NOS is als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede onafhankelijke nieuwsvoorziening, zoals omschreven in de Mediawet. In 1956 werd het eerste NTS-Journaal uitgezonden. Door de jaren heen is het NOS Journaal uitgegroeid van een programma met losse filmfragmenten achter elkaar tot een multimediale 24/7 programmering.

RVD, nr. 388