Bezoekers Catharina Ziekenhuis moeten rekening houden met extra reistijd

Bezoekers Catharina Ziekenhuis moeten rekening houden met extra reistijd

21 JANUARI 2016

Bezoekers van het Catharina Ziekenhuis die met de auto komen moeten tot halverwege 2016 rekening houden met extra reistijd. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets. Ook met de bus blijft het ziekenhuis goed bereikbaar. Reden voor de extra reistijd is de aanleg van de Hoogwaardig Openbaar Vervoerslijn (HOV2) op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan/Winston Churchilllaan en werkzaamheden op het ziekenhuisterrein zelf. De gemeente Eindhoven en het ziekenhuis hebben maatregelen genomen om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen. Omleidingsroutes zijn met borden aangegeven.

Op het ziekenhuisterrein wordt tot eind maart de autoluwe boulevard naar de nieuwe hoofdingang aangelegd. Tijdens die werkzaamheden blijft de doorgang voor auto's, fietsers en voetgangers van en naar de huidige hoofdingang en kiss&ride-zone gegarandeerd. Om dit mogelijk te maken en veilig te houden zijn er tot eind maart (tijdelijke) aanpassingen aan de verkeerssituatie en rijrichtingen op het ziekenhuisterrein. In die periode zijn ook minder parkeerplaatsen beschikbaar. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zet het ziekenhuis verkeersregelaars in. Wanneer alle parkeerplaatsen op het ziekenhuisterrein bezet zijn, kunnen automobilisten uitwijken naar de parkeerplaatsen bij winkelcentrum Woensel, op drie minuten loopafstand van het ziekenhuis.

Autoluwe boulevard Catharina Ziekenhuis

Nieuwe hoofdingang

Eind maart zijn de werkzaamheden op het ziekenhuisterrein afgerond; er zijn dan 150 nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. De nieuwe hoofdingang met daarbij het eerste gedeelte van de nieuwe centrale hal gaat ook eind maart open. Aansluitend wordt de huidige centrale hal gerenoveerd. In de zomer is dit tweede gedeelte afgerond. De nieuwe entreehal van het ziekenhuis heeft dan winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant. Ook de vertrouwde Catharina Apotheek krijgt een centrale plek in de hal zodat patienten meteen hun medicijnen kunnen meenemen na het bezoek aan een arts in het ziekenhuis.