Tentoonstelling Held op Sokkel verlengd t/m 14 februari

Persbericht

Den Haag, 21 januari 2016

Tentoonstelling Held op Sokkel verlengd t/m 14 februari a.s.

De tentoonstelling Held op Sokkel in het Haags Historisch Museum wordt verlengd t/m 14 februari a.s. De tentoonstelling belicht een tiental helden van wie een standbeeld in Den Haag te vinden is, van Willem van Oranje tot Nelson Mandela en van Louis Couperus tot Aad Mansveld. Wat maakt iemand tot een held en in welke vorm vereren we onze helden? De tentoonstelling toont aan de hand van voorwerpen, schilderijen, filmmateriaal, foto’s en verhalen hoe de tien helden in de loop der tijd zijn verbeeld en vereerd.

De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van het 125-jarig jubileum van de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe. Als Beschermvrouwe van deze vereniging opende H.K.H. Prinses Beatrix de tentoonstelling op 2 oktober 2015. Inmiddels bezochten tientallen mensen de expositie.

De hoofdsponsor van de tentoonstelling is ‘de Facultatieve Groep’.

De tentoonstelling en het jubileum zijn verder mede mogelijk gemaakt door: Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Hendrik Muller Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, De Frans Mortelmans Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Stichting De Gijselaar-Hintzenfonds, Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel. Nationale Nederlanden, Carlton Ambassador Hotel, Andermanskeuken en Jansen, Nadorp Weatherall Makelaars.