"Inspraakmogelijkheden genoeg, benut ze beter!

"Inspraakmogelijkheden genoeg, benut ze beter!

Den Haag, 21 januari ​2016 - Vandaag spreekt de Tweede Kamer over een voorstel voor meer inspraakmogelijkheden voor studenten. De landelijke studentenraadspartij De Vrije Student vindt dit onnodig. "Het is aan studenten zelf om de bestaande mogelijkheden beter te benutten", stellen de studentenraadsleden Caspar Safarlou (Radboud Universiteit) en Rosa d'Adelhart Toorop (Universiteit van Amsterdam).

"Sinds de invoering van het sociaal leenstelsel heeft de studentenraad inspraak over de begroting van de universiteit. Door dat instemmingsrecht hebben studenten het ultieme machtsmiddel in handen", laten de studentenraadsleden weten.

Safarlou en d'Adelhart Toorop: "Studenten moeten ook in de spiegel durven kijken. De opkomst tijdens de studentenraadsverkiezingen is vaak schrikbarend laag. Daar kunnen wij alleen zelf iets aan doen." Het landelijke netwerk De Vrije Student is vorig jaar opgericht op initiatief van VVD-jongerenorganisatie JOVD. Momenteel heeft deze studentenraadspartij een zetel in de studentenraad van de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen.