Subsidie voor kleinschalige, lokale dagopvang


21 januari 2016

Zorg en ondersteuning dichtbij. Dat vindt de gemeente Brummen belangrijk. Daarom hebben we EUR 20.000,-- subsidie voor kleinschalige, lokale initiatieven voor bijvoorbeeld ouderen, mensen met een lichte beperking of beginnende dementie of mantelzorgers.

`Zwaardere' hulp voorkomen

Mensen die door een (zwaardere) beperking behoefte hebben aan zorg en ondersteuning, kunnen een indicatie krijgen voor professionele hulpverlening. Maar er is ook behoefte aan preventieve activiteiten. Denk aan initiatieven zoals kleinschalige dagbesteding voor ouderen, een ontmoetingsplek
voor mantelzorgers of samen koken en eten met eenzame mensen in de wijk. Juist voor dit soort particuliere initiatieven is de subsidie bedoeld.

Ondersteuning voor particulier initiatief

Heeft u zo'n kleinschalig project, met activiteiten op het gebied van ontmoeting, dagbesteding, clientondersteuning, maatschappelijke opvang en participatie? Dan kunt u eenmalig subsidie krijgen van maximaal EUR 2.000,--. U hoeft hiervoor geen stichting, vereniging of bedrijf te zijn; de
subsidie is ook voor particulieren met bijvoorbeeld een project in de eigen huiskamer. We verwachten wel enige ervaring met en regelmaat in de opvang (minimaal 40 weken per jaar, enkele dagdelen per week).
Subsidie aanvragen kan met dit aanvraagformulier.