Vrouwen willen Wilders' pepper spray gebruiken tegen witte agressors


SPIJKENISSE, 20160122 -- Aanstaande zaterdag 23 januari, zal een welkomstcomité Geert Wilders persoonlijk bedanken voor het uitdelen van nep-pepperspray aan vrouwen. Deze groep zal de partijleider om 12:00 uur welkom heten op het Marktplein in Spijkenisse en haar welkomstverklaring uitbrengen. Wij juichen meneer Wilders’ grote bezorgheid voor de veiligheid en rechten van slachtoffers van seksistische geweld in Nederland toe. Als onderdeel van onze welkomstheting zullen wij de partijleider verzoeken om concrete uitspraken te doen in de geest van zijn ogenschijnlijke feministische bondgenootschap met alle vrouwen in Nederland.

Ten eerste willen wij meneer Wilders vragen om gebruik te maken van de gelegenheid op 23 januari om publiekelijk en resoluut de mannen onder zijn volgelingen dringend te verzoeken alle vormen van seksistische gedrag af te zweren. Wij willen onder zijn aandacht brengen dat vrouwen recent seksistische beledigingen en bedreigingen hebben ontvangen van Wilders’ eigen volgelingen, terwijl zij vreedzaam protesteerden in demonstraties voor solidariteit met vluchtelingen. 

Ten tweede willen wij duidelijkheid van meneer Wilders of “verzetsspray” en andere legale middelen voor zelfverdediging (inclusief die middelen die hij gelegaliseerd probeert te krijgen) uitsluitend bedoeld zijn voor gebruik tegen vluchtelingen, moslims en andere minderheden, of niet. Om alle misverstanden te voorkomen willen wij vragen om zijn volledige steun om deze middelen te gebruiken tegen witte Nederlandse agressors. Per slot van rekening werd het alarmerend nieuws dat in Nederland per week 24 vrouwen aangifte doen van verkrachting al in 2013 gepubliceerd lang voor de recente influx van vluchtelingen in Europa.

Ten derde roepen wij meneer Wilders op om van de gelegenheid gebruik te maken om opheldering te geven over het opmerkelijke stemgedrag van zijn partij ten aanzien van de bescherming van vrouwen. Wilders en zijn PVV hebben, zonder toelichting, gestemd tegen het ‘Verdrag van de Raad van Europa inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld.' Vond hij verdrag niet ver genoeg gaan in de bescherming van vrouwen? Wij en alle vrouwen in Nederland horen graag wat onze feministische bondgenoten van de PVV heeft doen besluiten tegen dit voorstel te stemmen.

Tenslotte zijn wij in het bijzonder bezorgd over hoe PEGIDA-aanhangers zich zullen gedragen op 6 februari wanneer zij samenkomen op de Dam in Amsterdam voor een demonstratie. Zaterdag 6 februari in het centrum van Amsterdam zal ook een nationale demonstratie voor solidariteit met vluchtelingen en tegen alle vormen van racistische uitsluiting plaatsvinden. Recente demonstraties van PEGIDA elders in Europa en in Nederland zijn voornamelijk bezocht door mannen en veelal op geweld uitgelopen. Meneer Wilders is in het verleden aanwezig geweest op PEGIDA-acties als spreker en heeft daarom duidelijk aanzien bij deze racistische organisatie. Wij verwachten daarom dat een publieke verklaring van zijn steun aan vrouwen, die zichzelf willen verdedigen in Amsterdam als zij zich bedreigd voelen door de leden van PEGIDA, heel behulpzaam zou zijn. Wij verwelkomen dan ook een dergelijke verklaring. 

Wij bedanken meneer Wilders dat hij ons met zijn 'verzetsspray' heeft bewapend tegen de tsunami van racistisch en seksistisch geweld dat wij vrezen op 6 februari. Wij beloven bij de inzet van de spray geen onderscheid te maken tussen seksisten, ongeacht hun afkomst, kleur of geloofsovertuiging.