Theater zonder woorden, over liefde en het gebrek daaraan

dinsdag 19 januari 2016 18:25 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Rotterdams Centrum voor Theater

Achttien acteurs, met en zonder beperking, spelen een voorstelling over de mogelijkheden en beperkingen die liefde ons in het dagelijks leven oplegt. Deze muziek- en bewegingsvoorstelling wordt gespeeld zonder woorden, met live muziek.

"Het is 'de liefde' waar het in het leven om draait. Dat is meer dan alleen verliefdheid, passie en lust. Liefde is onontkoombaar, soms obsessief, geeft ons troost. Het leven moet je met liefde leven," aldus Paul Roettger, regisseur van de voorstelling.

Con Amore gaat niet alleen over situaties waar liefde aanwezig is, maar ook over die momenten wanneer het afwezig is of lijkt te zijn. In de voorstelling zie je tekortkomingen rondom de liefde en die zijn soms ongemakkelijk, pijnlijk en vreemd. Taboes worden door Roettger niet geschuwd.

De drie huidige culturele instellingen Galerie Atelier Herenplaats, Theater Maatwerk (beiden onderdeel van Pameijer) en rotterdamscentrumvoortheater zijn samen op weg naar een nieuwe culturele instelling. Deze nieuwe Rotterdamse instelling is uniek in Nederland en daarbuiten. Mensen met en zonder beperking werken structureel samen aan professionele kunstuitingen op het gebied van theater, muziek, beweging en beeldende kunst. Vanaf 2017 hoopt de nieuwe instelling opgenomen te zijn in het Cultuurplan van Gemeente Rotterdam en voorstellingen te maken voor een breed publiek.

concept en regie Paul Roettger

schrijver scenario Erik-Ward Geerlings

speeldata

januari: 23, 24, 30, 31

februari: 13, 14, 20, 21

maart: 19, 20, 26, 27

april: 2, 3, 9, 10

tijd

17:00 uur

locatie

rotterdamscentrumvoortheater

Mathenesserdijk 293 te Rotterdam

tickets

Euro 15,- inclusief een gezonde maaltijd

reserveren

www.rcth.nl

*

*

*

*