Jaa van Zweden's eerste concert in Nederland voor Papageno

Jaap van Zweden's eerste concert in Nederland als nieuwe chefdirigent van de New York Philharmonic is een benefietconcert voor Papageno. Lucas en Arthur Jussen en Camerata RCO spelen op 5 april onder zijn leiding muziek van Mozart

Laren, 28 januari 2016 - Het eerste concert in Nederland van de nieuwe dirigent van het New York Philharmonic - Jaap van Zweden - vindt plaats op dinsdag 5 april in RAI Amsterdam. Het benefietconcert is een initiatief van Kiwanis Club Amsterdam ter gelegenheid van hun 50-jarige jubileum. De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan Papageno. Papageno ondersteunt kinderen en jongvolwassenen met autisme.

De pianisten Lucas en Arthur Jussen en Camerata RCO, leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, spelen geliefde werken van Mozart. Alle musici treden op 5 april belangeloos op in een schitterend programma dat in samenwerking met Jaap van Zweden en Kiwanis Club Amsterdam is samengesteld. Presentatie van de avond is in handen van Ivo Niehe. Papageno is vernoemd naar de vogelvanger uit Mozarts opera Die Zauberfloete. In de hoop dat deze toverfluit ook het leven van kinderen en jongeren met autisme verandert. Kaarten voor het benefietconcert zijn verkrijgbaar bij Stichting Papageno en Kiwanis Club Amsterdam.

Over Papageno

Papageno is een stichting - opgezet door Aaltje en Jaap van Zweden - die zich inzet om de kwaliteit van leven te verbeteren van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Met onder meer muziektherapie helpt Papageno deze kinderen uit hun isolement. De therapie stimuleert hun sociale vaardigheden en helpt ze zich te uiten. Papageno organiseert daarnaast regelmatig ontmoetingen voor lotgenoten en ondersteunt onderzoek. Het nieuwste initiatief is het Papageno Huis, dat in augustus 2015 door Koningin Maxima officieel werd geopend. In dit huis leren jongvolwassenen met autisme zelfstandig te wonen en doen ze mee aan dagbesteding- en werkervaringprogramma's. Kunst en cultuur spelen daarbij een grote rol.

Over Kiwanis Club Amsterdam

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren dragen de clubs bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen middels fundraising projecten en andere activiteiten. Kiwanis Club Amsterdam bestaat dit jaar 50 jaar en is de eerste Kiwanis Club die in Nederland is opgericht. Ondertussen zijn er 115 Clubs verspreid over heel Nederland. De Kiwanis International organisatie is meer dan 100 jaar oud. Het door KC Amsterdam georganiseerde jaarlijks terugkerend Kiwanis Benefietconcert staat deze 21e keer in het teken van hun 50-jarig jubileum.