Cao-onderhandelingen CRV/Monsternemers van start


Cao-onderhandelingen CRV/Monsternemers van start

Geplaatst op 28 januari 2016
[IMG]

Stand van zaken

Op 27 januari 2016 heeft er een eerste bespreking plaatsgevonden met de directie van CRV over de nieuwe cao's CRV en de Monsternemers per 1 januari 2016.

Voorstellen

De Unie heeft in dit overleg deze ingediende cao-verbeteringsvoorstellen nader aan de directie toegelicht. Deze voorstellen zijn in nauw overleg met de kadergroep tot stand gekomen. Een belangrijke basis voor onze ingediende cao voorstellen vormde, naast het arbeidsvoorwaardenbeleid van De
Unie, de door vakorganisaties onder de werknemers van CRV gehouden enquete. Deze enquete is door 440 (!) CRV-medewerkers ingevuld en is zeer waardevol gebleken bij het formuleren van onze cao-voorstellen.

De eerste bespreking tussen vakorganisaties en de directie van CRV verliep constructief. De directie heeft een eerste reactie op onze voorstellen gegeven. Meestentijds was dit een positieve, voorzichtig positieve of een voorwaardelijk positieve reactie. Zo is de directie bijvoorbeeld met ons
van mening dat de monsternemers per 1 januari 2016 deel moeten gaan nemen aan de pensioenregeling BPL.

Ook op onze voorstellen over consignatie, overwerk, mantelzorg, weekendtoeslag, financiele scan formuleerde de directie een constructieve reactie. Uiteraard moeten we over een aantal van deze onderwerpen nog verder met elkaar van gedachten wisselen om te kunnen komen tot definitieve afspraken.

Zaken waar we nog indringend met elkaar over moeten spreken en over moeten onderhandelen, betreffen de loonsverhoging en de financiering van de pensioenlasten die gemoeid zijn met de aansluiting van de monsternemers bij het BPL. Onze inschatting aan het einde van het overleg is dat we nog een
lastige en moeizame weg hebben te gaan om tot elkaar te komen.

De Unie weet zich op deze onderwerpen gesteund door de uitkomst van de enquetevraag over wat de medewerker van CRV een verantwoorde loonsverhoging zou vinden.

Vervolg

Wij zullen de leden op de hoogte van het verdere verloop van de besprekingen. Het eerstvolgende overleg staat gepland voor 9 februari 2016.

Vragen

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar Jan Admiraal

Informatie

Sectoren: Dienstverlening