Weer geen steun voor kunstenaars Osseweistraat


Weer geen steun voor kunstenaars Osseweistraat

Donderdag, 28 januari 2016. Uit de fractie, Redactie

Weer geen steun voor kunstenaars Osseweistraat

Weer heeft het stadsbestuur van D66, Leefbaar Rotterdam en CDA geen steun gegeven aan de kunstenaars die ateliers huren aan de Osseweistraat en de Schonebergerweg in Delfshaven. Al tientallen jaren in gebruik zij de ateliers, maar de gemeente is nu van plan deze panden te verkopen als
kluswoningen. Op initiatief van de PvdA debatteerde de gemeenteraad hier vandaag over. De PvdA heeft samen met andere partijen al eerder aandacht gevraagd voor de positie van deze kunstenaars. Ook RTV Rijnmond maakte er een rapportage over.

PvdA-raadslid Co Engberts (Cultuur): "Samen met de SP, Groenlinks en de Partij voor de Dieren hebben wij het stadsbestuur opgeroepen om de kunstenaars niet te laten zakken. Wij vinden dat de kunstenaars serieus moeten worden genomen als partij om de panden te kopen en er dat gekeken moet
worden naar een innovatieve oplossing. Helaas kon dit niet op steun van de wethoduer rekenen. De kunstenaars lijken nu slachtoffer te worden van verouderd beleid. Wij vinden dan ook dat het beleid van de verkoop van gemeentelijke panden kritisch bekeken moet worden."

Een groot aantal directeuren van Rotterdamse kunstinstellingen hebben het stadsbestuur ook opgeroepen om behoud van de ateliers mogelijk te maken. Lees hier hun oproep.

Bekijk hieronder de motie die de PvdA samen met de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren vandaag heeft ingediend. De motie werd gesteund door de gehele oppositie. Alleen D66, Leefbaar Rotterdam en het CDA stemden tegen.

20160128_pvda_sp_gl_pvdd_motie_laat_kunstenaars_niet_zakken.pdf