Feestelijke afsluiting Jaar van de Cultuur


Nieuwsbericht Feestelijke afsluiting Jaar van de Cultuur

Gepubliceerd op: 28 januari 2016

Op 2 februari 2016 komen verenigingen en stichtingen uit de culturele sector en recreatiesector bijeen in De Brinkhof in Norg voor de feestelijk afsluiting van het Jaar van de Cultuur, Noordenveld laat zich zien!

Noordenveld laat zich zien!

Wethouder kunst & cultuur Alex Wekema: "De gemeenteraad heeft het jaar 2015 uitgeroepen tot Jaar van de Cultuur. Vanuit het motto 'Noordenveld laat zich zien' wilden we kunst& cultuur in de schijnwerpers plaatsen, kansen creeren voor nieuwe initiatieven en verbindingen tot stand brengen.
Culturele instellingen hebben gezamenlijk de doelstellingen en het motto van dit themajaar bepaald en een stuurgroep hield de vinger aan de pols. Er was volop ruimte voor de ideeen vanuit culturele organisaties die zo nodig subsidie konden aanvragen om hun plannen te realiseren. Het jaar zit
er nu op, een goed moment om het jaar feestelijk af te sluiten en terug te blikken."

Programma feestelijke afsluiting

Het programma op 2 februari start met het Stempalet uit Peize die het Noordenveldlied zal zingen.
Hierna kijkt presentator Frits Emmelkamp met Alex Wekema terug op het Jaar van de Cultuur: wat was succesvol, wat had beter gekund en wat is uiteindelijk de opbrengst van het jaar. Vervolgens wordt er stil gestaan met de aanwezigen bij de activiteiten van het Jaar van de Cultuur.
Er is een fotoboekje gemaakt met een kleurrijk overzicht van de extra activiteiten die gehouden zijn. Het eerste exemplaar van het boekje wordt tijdens de bijeenkomst uitgereikt aan burgemeester Klaas Smid.

Daarna staan er workshops op programma. Er zijn in totaal vijf workshops: zingen, blaasmuziek, creatief denken / schrijven, crowdfunding en schilderen.
Na dit programma gaan we met elkaar in gesprek tijdens de borrel.

Vanaf 19.30 uur is er een inloop. Het programma start om 19.45 uur en eindigt om ongeveer 22.00 uur. Aanmelden kan via r.bult@gemeentenoordenveld.nl.