Sportcafe op 16 februari


28 januari 2016

Sportcafe op 16 februari

Logo sportcafe

Op dinsdag 16 februari staat er weer een Sportcafe op de agenda in het Topsportcentrum Almere. Onderwerpen op de agenda zijn de Sportnota 2017-2020 en de vervolgsessie Open Club, hoe nu verder?

Tijdens een interactieve sessie wordt op diverse thema's de mening en input over de nieuw op te stellen Sportnota 2017-2020 gevraagd. De onderwerpen van de thematafels zijn:

* A. Sport & bewegen in het sociaal domein;
Steeds meer komt de nadruk te liggen op de maatschappelijke waarde van sport en de rol van sport bij maatschappelijke vraagstukken. Wat is de rol van sport precies? Over welke vraagstukken hebben we het? Welke kansen liggen er?
* B. De rol van buurtsportcoaches & combinatiefunctionarissen;
Van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen wordt steeds meer verwacht. Voor sportleider in de buurt naar verbindende schakel tussen partijen die actief zijn in de wijk. Wat betekent dat voor de invulling van de functie van buurtsportcoach of combinatiefunctionaris?
* C. De sportvereniging;
Sportverenigingen maken een belangrijk onderdeel uit van de sportinfrastructuur van Almere. De wereld waarin sportverenigingen actief zijn verandert echter voortdurend en steeds sneller. Wat betekent dat voor toekomst van sportverenigingen?
* D. Plekken om te sporten;
Almere beschikt over veel sportaccommodaties, zowel indoor als outdoor. Hoe kunnen we ervoor

Bij aanmelding dient aangegeven te worden voor welke sessie word ingeschreven.
Geinteresseerden kunnen zich persoonlijk aanmelden via deze link.

Het Sportcafe is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportorganisaties. Naast een centraal programma zijn er veelal parallelsessies over uiteenlopende onderwerpen. Het Sportcafe vindt drie keer per jaar plaats in het Topsportcentrum
Almere.