Pluchen Speelgoedactie van IKEA heeft wereldwijd een bedrag van 11,1..


28 januari 2016, Den Haag

Van november tot en met december 2015 heeft de IKEA Foundation voor ieder verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek een euro gedoneerd aan UNICEF en Save the Children voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

11,1 miljoen euro voor onderwijs

De dertiende editie van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs van de IKEA Foundation heeft wereldwijd 11,1 miljoen euro opgebracht. Maar liefst 259.533 euro van dat bedrag komt van Nederlandse bodem. Tijdens de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs doneerde de IKEA Foundation
van 9 november 2015 tot en met 3 januari 2016 wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children.

Sinds de start van de actie in 2003 heeft de IKEA Foundation 77 miljoen euro gedoneerd aan 99 projecten in 46 landen. Nu komt daar nog eens 11,1 miljoen euro bij. UNICEF investeert de donaties in diverse onderwijsprogramma's in Afrika.

* Lees meer over Schools for Africa

Knuffel van Koen

Voor Nederland had deze editie van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs een extra feestelijk tintje. Eind 2014 riep IKEA kinderen op om een knuffel te ontwerpen. Uit duizenden inzendingen uit meer dan veertig landen werd de tekening van de Nederlandse Koen Schnitker tot een van de
tien winnaars gekozen. Zijn groene knuffelmonster kwam tot leven in de limited SAGOSKATT collectie. Koen en zijn knuffelmonster gaven afgelopen 9 november het startschot voor de Pluchen Speelgoedactie 2015.

Dubbel doneren

Ook dit jaar konden klanten van de IKEA winkels hun gekochte knuffels en kinderboeken doneren aan een lokaal goed doel. Hiervoor hebben alle IKEA vestigingen een speciale doneerbak bij de kassa's geplaatst en een goed doel geselecteerd.

* Lees meer over de samenwerking tussen UNICEF en de IKEA Foundation