Vrouw lastiggevallen: getuigen gezocht!


Vrouw lastiggevallen: getuigen gezocht!

Laatste update:
28-01-2016 | 16:20

Den Helder - De politie is op zoek naar een man en een vrouw die getuigen zijn geweest van een incident dat zich maandagmiddag 25 januari afspeelde in de duinen nabij de Streepjesberg (lokaal ook wel: Gaatjespad genoemd).

Een hardloopster werd maandagmiddag rond 16:45 uur tijdens het hardlopen in de duinen lastig gevallen door een man. Deze man pakte haar vast en drong zich aan haar op. Door alert handelen van de hardloopster zelf, wist zij zich van de dader te ontdoen. Een jong stel dat haar tegemoet kwam
lopen, zorgde er daarna mede voor, dat de dader de benen nam.

Dit stel heeft de geschrokken hardloopster opgevangen en is met haar meegelopen naar de ingang van het bos. Ze hebben nog geprobeerd om gegevens uit te wisselen, maar dat is niet gelukt. De politie is natuurlijk op zoek naar deze dader en heeft een onderzoek ingesteld, maar ook wil de politie
heel graag in contact komen met deze jonge man en vrouw, die deze aanrander hebben gezien en extra informatie kunnen verschaffen over dit nare incident.

E.e.a. speelde zich af bij het schelpenpad in de omgeving van de Streepjesberg in het duingebied, nabij het fietspad.

Van de dader is het volgende signalement bekend:

- Blank uiterlijk

- 40-50 jaar

- beige jas

- ong. 1.85 m. lang

- breed postuur, maar niet dik

- donkerblond kort haar

- blauwe ogen

- hij sprak accentloos Nederlands.



Heeft u informatie die voor de zedenpolitie van belang kan zijn, of bent u de man en de vrouw die de hardloopster hebben opgevangen maandag 25 januari? Neemt u dan s.v.p. contact op met de zedenpolitie via tel.nr: 0900-8844.

Heeft u iets anders verdachts gezien in de duinen maandagmiddag tussen 16.00 en 17:00 uur dat met dit incident te maken kan hebben? Neem dan s.v.p. ook contact op met de zedenpolitie.



Liever anoniem? Belt u dan s.v.p. met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000



2016019305