Tilburg Trofee voor Koning Willem II college


28 januari 2016
[IMG]

Tijdens de viering van het 150-jarig bestaan van het Koning Willem II college op 27 januari ontving rector Dick te Boekhorst de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Noordanus.

De school begon in 1866 als Rijks-HBS en is uitgegroeid tot een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl. Ondanks haar leeftijd staat de school nog steeds midden in de samenleving. Bovendien heeft de school een belangrijke functie in de talentontwikkeling van de jeugd
op het gebied van kunst, wetenschap en topsport. De school neemt hiermee een unieke en belangrijke plek in binnen het aanbod van middelbare scholen in Tilburg en omgeving.

Geschiedenis

In 1864 stelde het Koninklijk Huis het paleis van Koning Willem II in Tilburg ter beschikking als huisvesting, op voorwaarde dat de school de naam van de Koning zou dragen. De eerste lessen startten in 1866. Vincent van Gogh behoorde tot de eerste leerlingen. Het paleis was tot 1934 een
schoolgebouw, daarna is het verbouwd tot raadhuis, representatief voor de gemeente.

Koningin Juliana verleende op 9 september 1948 de school het predicaat `Koninklijk'. De school heeft hierdoor een historische band met zowel het Koninklijk Huis als met Tilburg.