Duo voor babbeltrucs aangehouden


Duo voor babbeltrucs aangehouden

Laatste update:
28-01-2016 | 16:10

Bussum - Woensdag 27 januari hield de recherche van district Gooi en Vechtstreek twee verdachten aan op verdenking van twee babbeltrucs in Bussum. Beide verdachten worden ook in verband gebracht met een babbeltruc in Groningen.

Woensdag 28 oktober 2015 werden op de Iepenlaan in Bussum een 87-jarige bewoonster en een 96-jarige bewoonster het slachtoffer van een babbeltruc. Bij beide hoogbejaarde dames werd er aangebeld door een jongeman en een jonge vrouw met de vraag of ze een glaasje water mochten. De hulpvaardige
slachtoffers laten de twee binnen. Nadat het tweetal weer vertrokken was, kwamen de bewoners erachter dat hun sieraden waren verdwenen.

Onderzoek

De recherche startte direct een onderzoek. Er werd onder meer een buurtonderzoek ingesteld, camerabeelden uitgekeken en een sporenonderzoek gedaan. Deze acties leidde naar een 25-jarige vrouw uit Bunnik en een 21-jarige man uit Vleuten. Uit het politiesysteem bleek ook dat er in Groningen een
babbeltruc-zaak loopt waarbij deze verdachten ook in beeld kwamen.

Onderzoek gaat verder

Beide verdachten zijn woensdagochtend in hun woning aangehouden voor diefstal uit woning en ingesloten voor verhoor. De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer aangiften in verband met de twee verdachten kunnen worden gebracht.