AZC Snekertrekweg: bespreking gemeenteraad


Stadhuis

Afgelopen maandag 25 januari was voor inwoners van de gemeente Leeuwarden de gelegenheid om vragen te stellen en hun mening te geven over de mogelijke komst van een AZC aan de Snekertrekweg. Komende maandag, 1 februari, is de beurt aan de gemeenteraad.

Debat, wensen en bedenkingen

In de vergadering van de gemeenteraad op 1 februari is er geen gelegenheid meer voor inwoners om in te spreken. Deze avond is het aan de raad om met elkaar in discussie te gaan en hun wensen en bedenkingen uit te spreken over het voorgenomen besluit van het college om een AZC aan de
Snekertrekweg in Leeuwarden te vestigen. De vergadering van de raad begint om 19.30 uur. De volgende stap in het proces is dat het college de input van de informatiebijeenkomst voor inwoners en de overpeinzingen van de raad bespreekt en op 9 februari een besluit neemt.

Live te volgen

U kunt op 1 februari aanwezig zijn bij de discussie van de raad. De beschikbare ruimte in het Stadhuis is beperkt. Als er meer mensen komen dan er plaatsen op de publieke tribune beschikbaar zijn, is de vergadering te volgen via een scherm in de Oranjezaal. Mocht ook deze zaal onvoldoende
ruimte bieden, dan is er op het plein voor het Stadhuis een groot scherm beschikbaar. De raadsvergadering wordt ook uitgezonden via de livestream (via live uitzendingen of via raadsinformatie, datum 1 februari) van de site van de gemeenteraad en via de lokale omroep LEO.

Legitimatie

Bezoekers aan de raadsvergadering van aanstaande maandag wordt bij binnenkomst gevraagd zich te legitimeren. Vergeet daarom niet uw id-bewijs mee te nemen.

Meest gestelde vragen

Er staat een lijst met meest gestelde vragen en antwoorden op de site van de gemeente.