Uitnodiging congres `Aan het werk voor de economie in de stedelijke regio'

Uitnodiging congres `Aan het werk voor de economie in de stedelijke regio'

16 december 2015

Op donderdagmiddag 28 januari 2016 organiseren het IPO en de VNG een congres over de versterking van economie en werkgelegenheid in de stedelijke regio. Het congres vindt plaats in het provinciehuis van Overijssel en is bedoeld voor beleidsmedewerkers en adviseurs economie en werkgelegenheid, bestuurlijke zaken en strategie.

VNG en IPO zetten in aansluiting op de Agenda Stad gezamenlijk in op versterking van economie en werkgelegenheid in de (stedelijke) regio. De visie KOMPAS 2020 van de provincies en "Gemeenten op weg naar 2020" van de gemeenten onderkennen de noodzaak van een multilevel- en multisectoraanpak bij de bevordering van de regionale economie en werkgelegenheid.

Een aanpak waarbij verschillende overheden, organisaties en sectoren betrokken zijn, vraagt om uiteenlopende competenties en een flexibele bestuursstijl. In een praktijkgerichte bijeenkomst presenteren IPO en VNG drie inspirerende projecten waarin gemeenten en provincies samen met andere partijen laten zien hoe zij werk maken van de economie in stad en ommeland.

Het congres duurt van 12.30 tot 16.15 uur in het provinciehuis. Deelname is gratis.