AVS op Kindvak, op 28, 29 en 30 januari

Onderwijsprofessionals die dagelijks met jonge kinderen werken, worden dagelijks uitgedaagd. Onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg zijn meer dan ooit in beweging. Op Kindvak, het nationale vakevent voor iedereen die met kinderen werkt, leren professionals over actuele thema's die spelen en ontmoeten zijn collega's uit andere (samenwerkende) disciplines. Kindvak vindt plaats op 28, 29 en 30 januari in de Brabanthallen in Den Bosch.

Kunnen al die professionals beter met elkaar samenwerken, in het belang van kind en ouder? Welke consequenties hebben transformaties als Passend onderwijs, peuterscholen en integrale kindcentra (IKC) in de praktijk? Wie houdt overzicht en wat betekent het voor de komende jaren? KindVak speelt in op de dagelijkse (onderwijs)praktijk en biedt kennis van, inzicht in en ervaringen met de nieuwe positie van het primair onderwijs binnen het sociale domein.

Managers, directeuren, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, gastouders en beleidsambtenaren kunnen kiezen uit een gevarieerd workshopprogramma. Ook is er een uitgebreid beursaanbod met de nieuwste producten en diensten op gebied van onder andere pedagogiek, didactiek, ICT, facility, voeding en beweging en lesmateriaal.

Daarnaast is er alle aandacht voor de ontwikkeling van het jonge kind tijdens debatten en thema-cafe's, met sprekers van onder andere de AVS, Landelijk Expertisepunt Kindcentra, Sardes, de KPC Groep en de CED-groep.

Verder is journalist en oud-leerkracht Mark van der Werf, bekend als Meester Mark, aanwezig en zijn er sprankelende optredens in het EromesMarkotheater. Ook wordt het nieuwe boek `IKC, handvat voor professionals' op KindVak geintroduceerd.