Ondersteuning bij functiemix

Schoolbesturen krijgen de komende tijd ondersteuning bij het realiseren van de ambities voor de functiemix. Het ministerie van OCW en sociale partners, waaronder de AVS, werken samen aan een praktijkgerichte aanpak om de functiemix op scholen verder te versterken. Ook worden er regionale bijeenkomsten georganiseerd. Informatie is beschikbaar op www.hetkaninhetonderwijs.nl

OCW en de sociale partners (AVS, PO-Raad, CNV Onderwijs, AOb en FvoV) willen de functiemix in het personeelsbeleid versterken. Met de functiemix zorgt een schoolbestuur voor verschillende lerarenfuncties (generalistische en specialistische) binnen een schoolteam. De rode draad is dat elke leraar doet wat het best bij hem of haar past.

De praktijkgerichte aanpak wordt ontwikkeld in samenwerking met de adviesbureaus Berenschot en Edunamics. De aftrap is begin maart. Schoolbesturen ontvangen dan een interactieve vragenlijst om een beeld te vormen van de huidige situatie en worden daarna uitgenodigd voor een vervolgtraject.

Het streven is om in mei de eerste twee regionale bijeenkomsten te houden. In het najaar van 2016 volgen de overige vier. Individuele trajecten voor schoolbesturen starten vanaf maart 2016 en lopen door tot en met de eerste helft van 2017. Op de website is alle informatie te vinden, waaronder ook een informatieve brochure.