Wetterskipfryslan.nl haalt waarmerk Drempelvrij

* geplaatst op 28 januari 2016 om 14:15

De website van Wetterskip Fryslan voldoet volledig aan de toegankelijkheidseisen die de Rijksoverheid aan overheidswebsites stelt. Dit betekent dat alle webpagina's toegankelijk zijn voor iedereen, inclusief mensen met een beperking zoals (kleuren)blinden en doven.

25% van de Nederlandse bevolking heeft op de een of andere manier een beperking die van invloed kan zijn op hun vermogen om internet te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan ouderen die moeite hebben om een muis goed te bedienen. Onze site is nu dus ook voor deze groep mensen goed toegankelijk. Alleen de leggerkaart voldoet nog niet aan alle eisen. Wij verwachten dat we de problemen met deze kaart voor de zomer verholpen hebben.

Waarmerk Drempelvrij

Onderaan de pagina's op de website staan nu de logo's van het waarmerk Drempelvrij (externe website). Dit is het kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Het groene 3-sterrenlogo geeft aan dat de pagina het hoogste toegankelijkheidsniveau heeft. Deze staan op alle pagina's, behalve op die van de leggerkaart en de homepage. Omdat de leggerkaart niet voldoet staat op de homepage het oranje logo, ten teken dat nog niet alle pagina's helemaal toegankelijk zijn.

Het groene 3-sterrenlogo en oranje log van het waarmerk Drempelvrij