Studenten Haagse Hogeschool interviewen beleidsambtenaar onderweg naar Brussel

Nieuwsbericht | 28-01-2016 | 14:59

Wat is het belang van Europese samenwerking? Hoe werkt Brussel eigenlijk? Wat is de rol van de beleidsambtenaar die naar Brussel vertrekt? Dit zijn enkele vragen die ter sprake komen gedurende een interviewreeks tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap.

Praktijkopdracht

Studenten van de minor ` Pers & Media' van de opleiding Communicatie van de Haagse Hogeschool nemen de komende half jaar interviews af met ambtenaren van verschillende departementen. Dit zijn ambtenaren betrokken bij Europese overleggen en die onderweg zijn naar Brussel. Het doel is dat ieder interview meer inzicht geeft in de werking van Europa/Brussel. Europa krijgt een gezicht.

Interview

Op 27 januari vond het eerste interview plaats. Tessy Bredewold interviewde Lieke van Schouwenburg, beleidsambtenaar van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Lieke vertrok met minister Jet Bussemaker, de minister van OCW voor Vrouwenemancipatie, gendergelijkheid en LHBT emancipatie naar Brussel. Lees dit interview op de publiekspagina Retourtje Brussel.

Later volgen er op de pagina Retourtje Brussel meer interviews.