Uiteenlopende festiviteiten bij opening Sintrale As

Dit jaar vinden er rond de opening van De Sintrale As uiteenlopende festiviteiten plaats. Van een culturele reis, een iepenloftspul en een handelsroute tot aan een sportevenement. Allemaal bedacht vanuit de mienskip. De festiviteiten vinden rond de zomer plaats. De Sintrale As gaat in het najaar open voor autoverkeer. De rondweg Hurdegaryp gaat eind december 2016 open.

Foarut oer de As

Inwoners van Noordoost Fryslan brachten verschillende ideeen in voor activiteiten rond de opening van de nieuwe autoweg. Deze ideeen staan in het programma `Foarut oer de As'. Verschillende organisaties zoals Stichting Keunstwurk, Iepenloftspul Burgum, ondernemers en Rotaryclubs Bergum, Dokkum en Lauwersland, gaan deze ideeen/activiteiten uitvoeren. Provincie Fryslan (project De Centrale As) faciliteert hierin.

Cultuur, sport en infra

In het provinciehuis presenteerde gedeputeerde Sietske Poepjes samen met de organisaties het programma Foarut oer de As. "Dit lit sjen dat de mienskip tige belutsen is by de Sintrale As. It binne prachtige ideeen der't elts oan meidwaan kin. Kultuer, sport, ynfra en undernimmend Noardeast Fryslan komme hjir by elkoar. As deputearre fan ynfra en kultuer makket my dat grutsk. It wurdt in bysunder jier, ik sjoch der nei ut".

Meer info: www.decentraleas.nl/foarutoerdeas.