C2FO krijgt strategische investering van Citi Ventures

donderdag 28 januari 2016 16:32 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

Unieke marktplaats voor dynamic discounting maakt het voor Citi Ventures aantrekkelijk aan te sluiten bij prominente investeerders

LONDEN, 28 januari 2016 /PRNewswire/ -- C2FO, de grootste markt voor werkkapitaal ter wereld, heeft vandaag aangekondigd dat Citi Ventures de nieuwste investeerder in het bedrijf is. Citi Ventures sluit zich aan bij een lijst van C2FO-investeerders van wereldklasse, waaronder Temasek, Union Square Ventures, Mithril Capital, Tiger Global, Summerhill Venture Partners en OpenAir Equity Partners.

C2FO is de eerste marktplaats voor werkkapitaal ter wereld. Het vermogen van C2FO om een naadloze afstemming te bereiken tussen debiteuren en crediteuren heeft geleid tot efficientie in het risicoloos voorzien in werkkapitaal voor zowel leveranciers als inkopers. Leveranciers krijgen meer controle over hun kasstromen, terwijl inkopers hun EBITDA en brutomarge kunnen vergroten en een beter resultaat kunnen realiseren met kasstromen op de korte termijn en tegelijkertijd de financiele gezondheid van hun toeleveringsketens kunnen verbeteren.

De investering van Citi Ventures helpt om de voortgezette groei van C2FO te ondersteunen nu het bedrijf ernaar streeft de aanbiedingen en mogelijkheden wereldwijd uit te breiden. C2FO maakt samenwerking tussen inkopers en leveranciers op een real-time marktplaats mogelijk, waarmee een unieke prijs voor vroege betalingen kan worden ontdekt die voordelig is voor beide partijen.

Citi Ventures doet strategische investeringen in dynamische start-ups en versterkt het vermogen van de bedrijven in de portfolio om op te schalen via samenwerking met de wereldwijde zakelijke en industriele experts van Citi.

"De snelle wereldwijde groei van C2FO laat duidelijk de waarde zien van oplossingen die een gezondere toeleveringsketen bevorderen", aldus Arvind Purushotham, Managing Director & Co-Head bij Venture Investing van Citi Ventures. "We zijn heel blij met de kans om ondersteuning te bieden aan de uiterst efficiente marktplaats van C2FO die de kasstromen voor bedrijven vereenvoudigt en optimaliseert".

"In het afgelopen jaar heeft C2FO kantoren geopend in Duitsland, Singapore, Hongkong en India ter ondersteuning van ons uitgebreide wereldwijde netwerk van inkopers en leveranciers", aldus Sandy Kemper, oprichter en Chief Executive Officer van C2FO. "Citi Ventures is een belangrijke, strategische investeerder die diepgaande relaties en een wereldwijd netwerk aandraagt die kunnen helpen om onze groei verder te versnellen".

Over C2FO(R):

C2FO(R) is de wereldmarkt voor werkkapitaal en risicoloze voordelen. C2FO is de grootste beurs voor werkkapitaal ter wereld en maakt het voor bedrijven mogelijk om de optie Name your rate(TM) toe te passen voor werkkapitaal in een liveomgeving van bieden/vragen. Bedrijven over de hele wereld maken gebruik van C2FO om hun operationele inkomsten te verbeteren en tegelijkertijd essentiele stromen van werkkapitaal voor hun toeleveringsketens te produceren. C2FO is de leider in de sectoren detailhandel, industrie, productie, energie, gezondheidszorg, technologie, telecom en transport. C2FO staat voor Collaborative Cash Flow Optimization. Meer informatie over C2FO is te vinden op http://www.c2fo.com [http://c2fo.com/].

Over Citi Ventures

Citi Ventures is het onderdeel van Citi dat innovatie aandrijft. Het is actief in het concipieren, lanceren en schalen van nieuwe initiatieven die het potentieel hebben om de toekomst van de financiele dienstverlening te transformeren. Citi Ventures is gevestigd in Silicon Valley en stelt zich ten doel om ervaringen van een nieuwe generatie te leveren voor klanten van Citi door te investeren in start-ups en door nieuwe technologieen uit te zetten via ons wereldwijde labnetwerk. Meer specifiek gezegd: het Citi Venture-team investeert in vier sleutelgebieden: Handel & betalingen, Beveiliging & IT op ondernemingsniveau, Big Data & data-analyse en Financiele technologie. Citi Ventures versterkt het vermogen van de bedrijven in de portfolio om op te schalen via samenwerking met de wereldwijde zakelijke en industriele experts van Citi. Voor meer informatie bezoekt u: http://ventures.citi.com/ [http://ventures.citi.com/]