Politie treft grote hoeveelheid sigaretten en pillen aan


Politie treft grote hoeveelheid sigaretten en pillen aan

Laatste update:
29-01-2016 | 11:17

Venlo - Naar aanleiding van een mogelijke drugsdeal op straat troffen politieagenten bij controle in een woning aan de Ginkelstraat een grote hoeveelheid aan illegale rookwaren en verdovende middelen aan. Er zijn in totaal vijf verdachten aangehouden.

Agenten zagen woensdagavond drie personen die bezig waren met een mogelijk drugsdeal op straat, de verdachten liepen een woning in van waaruit werd gehandeld. Bij controle van de personen werden drugs aangetroffen, waarna de mannen van 28, 30 en 31 jaar zijn aangehouden op verdenking van bezit
en handel van verdovende middelen. Bij onderzoek door politiemedewerkers in de woning werden enkele honderden euro's aan cashgeld, een hoeveelheid verdovende middelen en ruim 8.000 stuks aan illegale sigaretten aangetroffen. Daarnaast werden er ongeveer 700 pillen synthetische drugs gevonden.
De goederen zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. Ook de twee bewoners van het pand zijn aangehouden en zitten in hechtenis.

Aanpak

De bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. Elke plaats waar wordt gedeald, wordt door de politie aangepakt. Het gebruik van drugs leidt tot het aantrekken van criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. De aanpak van
overlast is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeente, politie, hulpverleningsinstanties en woningcorporaties. Maar ook u als burger kunt iets doen door bijvoorbeeld overlast te melden. Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs.
Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.